preskoči na sadržaj
Vijesti

Europski dan jezika

26. rujna obilježava se Europski dan jezika. Obilježili su ga i naši učenici.

http://www.os-vnazor-kc.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=198


 Učenici 6.c i 6.d razreda i učiteljica engleskoga jezika Gordana Novak imali su 25. rujna sat putem Skypea s učenicima iz grada Kendal iz Velike Britanije. Na taj su način obilježili Europski dan jezika. Naši su učenici morali pokazati znanje engleskoga jezika, a engleski su učenici naučili brojati do 10 i pjevati pjesmicu „Kad si sretan“ na hrvatskom. Od engleskih prijatelja  saznali smo da su i oni također obilježavali Europski dan jezika u školi. Izabrali su šest država: Grčku, Portugal, Nizozemsku, Italiju, Njemačku i Hrvatsku  i trebali su u školi prezentirati što su sve saznali o tim zemljama.

Njihova učiteljica Helen Thwaites izabrala je Hrvatsku, zato što je rekla da joj je Hrvatska jako draga zemlja. Nakon sata punog zabave i veselja napisala nam je sljedeće:

“Thank you so much for skyping with us. It was a really fantastic experience for both myself and the children. Please thank your students, they were fantastic teachers. My class are now buzzing with excitement and are getting ready to sing the song to the school!”

 

Također, i učenici 8.c razreda imali su sat putem Skypea 29. rujna u kojem su obilježili Europski dan jezika. Njihov je zadatak bio otkriti destinaciju tzv. Mystery Skype. Zadatak im nije nimalo bio lagan, ali su postavljanjem pitanja vrlo brzo otkrili destinaciju – Bjelorusiju. Ubrzo nakon toga i njihovi su učenici otkrili da smo iz Hrvatske. Zatim je uslijedilo otkrivanje grada. Za nas je bilo lako jer su učenici bili iz glavnoga grada Minska, a oni su uz našu pomoć otkrili da smo iz Križevaca. Učenicima iz Bjelorusije bio je problem izgovoriti ime našega grada.

Satovi su bili poučni i zanimljivi, a protekli su uz puno zabave i smijeha.


 

                                                               Ines Sokač, 8. c (NOVINARSKA SKUPINA)

                                                           Učiteljica engleskoga jezika: Gordana Novak

 


Izvor: novinarska skupina

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: SNJEŽANA PAVIČIĆ   datum: 4. 10. 2015.

Tražilica

Kalendar
« Rujan 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Anketa
Što mislite o promjeni udžbenika iduće školske godine?
preskoči na navigaciju